Εκτύπωση

Εορτασμός Ημέρας Ηνωμένων Εθνών

Δημοσιεύθηκε στις .

 Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η 24η Οκτωβρίου 2014 θα εορταστεί ως επέτειος ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) είναι ένας διεθνής οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας μεταξύ των κρατών του κόσμου με σκοπό τη συνεργασία στο Διεθνές Δίκαιο, την ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική ισότητα. Πρόδρομός του θεωρείται η Κοινωνία των Εθνών που αποτέλεσε απαίτηση των Εθνών για τη διεθνή ειρήνη μετά από τις θηριωδίες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδρύθηκε το 1945 από τις χώρες που νίκησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αρχικά είχε 51 μέλη. Μετά την προσχώρηση του νεότερου κράτους, του Νοτίου Σουδάν το 2011, ο Ο.Η.Ε. αριθμεί 193 κράτη μέλη, δηλαδή σχεδόν όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανεξάρτητα έθνη.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία αρμοδιότητάς σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν ομιλίες στις σχολικές μονάδες της χώρας, κατά την ημέρα αυτή, για το έργο των Ηνωμένων Εθνών, κατά τις οποίες θα πρέπει να τονιστεί ο ουσιαστικός ρόλος που καλείται να διαδραματίσει ο Οργανισμός στην προσπάθειά του για την προάσπιση και οικοδόμηση της Ειρήνης και Ασφάλειας, καθώς και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ


Πληροφορίες : Λαπατά Σ. (Π.Ε.)
Βάρλα Ά. (Δ.Ε.)
Τηλέφωνο : 210-344 3318
                 : 210-344 3272

Η Δ.Δ.Ε. Δράμας στο Χάρτη

Τα σχολεία της ΔΔΕ στο χάρτη

Επικοινωνία

Διοικητήριο - Αντιπεριφέρεια Δράμας
Δράμα, τ.κ. 66133

E-mail: mail@dide.dra.sch.gr 
Τηλέφωνο: 2521351224
Fax: 2521351293
http://www.didedra.gr