Εκτύπωση

Δράσεις ΔΔΕ Δράμας για το Σχολικό έτος 2014-2015: Συνεργάζομαι και Δημιουργώ

Δημοσιεύθηκε στις .

 Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών με τα αφιερώματα «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» κατά το σχολικό έτος 2012-2013 και «Απλά διαφορετικός» κατά το σχολικό έτος 2013-2014, αφιερώνουμε το σχολικό έτος 2014-2015 στην Αξία της Συνεργασίας. Με το γενικό σύνθημα «Συνεργάζομαι και Δημιουργώ» η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και τον Επιστημονικό-Πολιτιστικό Σύλλογο: εκπ@ιδευτικός κύκλος, εντείνει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη και υποστήριξη στη σχολική κοινότητα μιας κουλτούρας συνεργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό κατά το σχολικό έτος 2014-2015 οι σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Δράμας θα κληθούν να επιλέξουν θεματικές που τις ενδιαφέρουν και να υλοποιήσουν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, projects, εργασίες, εκδηλώσεις, κ.τ.λ., τα οποία θα στηρίζονται στη συνεργασία δύο ή και περισσότερων σχολείων. Τα σχολεία αυτά μπορεί να συστεγάζονται, να βρίσκονται στον ίδιο οικισμό ή πόλη, αλλά και σε οποιοδήποτε οικισμό ή πόλη της Ελλάδας ή ακόμη και του εξωτερικού. Τα τελικά αποτελέσματα αυτών των δράσεων θα παρουσιαστούν στις «Ημέρες Εκπαίδευσης 2015», στη διάρκεια των οποίων αναδεικνύουμε κάθε έτος τις δραστηριότητες των σχολείων μας για τη χρονιά που πέρασε.
Για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των προγραμμάτων συνεργασίας σχολικών μονάδων, θα λειτουργεί πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Στην πλατφόρμα αυτή οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να συμμετέχουν σε φόρα για την προώθηση της συνεργασίας, σε επιμορφωτικές δράσεις ενίσχυσης και σεμινάρια για την αξιοποίηση εργαλείων Web 2.0 και κοινωνικών δικτύων για την ανάπτυξη συνεργατικών δραστηριοτήτων.
Μάλιστα, κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Π. Ε. Δράμας προτίθεται να οργανώσει μαθητικό διαδικτυακό διαγωνισμό για τη δημιουργία Spot, το οποίο θα αποτελέσει το σήμα των Ημερών Εκπαίδευσης 2015. Συγκεκριμένα θα κληθούν ομάδες μαθητών/τριών, προερχόμενες τουλάχιστον από δύο σχολεία, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ένα spot σε μορφή μικρού βίντεο με θέμα «Συνεργάζομαι και Δημιουργώ».
Θα ακολουθήσουν ξεχωριστά έγγραφα με αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε δράση.

O Δ/ντής
Δ/μιας Εκ/σης Περιφ/κης Εν/τας Δράμας

Δρ. Κιουλάνης Σπυρίδων


Ταχ.Δ/νση :Διοικητήριο – 66100, ΔΡΑΜΑ
Πληροφορίες : Δ. Πατρωνίδου,
                        Z. Χαρπαντίδου
Τηλέφωνο : 2521351230
FAX : 2521351226
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Δ.Δ.Ε. Δράμας στο Χάρτη

Τα σχολεία της ΔΔΕ στο χάρτη

Επικοινωνία

Διοικητήριο - Αντιπεριφέρεια Δράμας
Δράμα, τ.κ. 66100

E-mail: [email protected] 
Τηλέφωνο: 2521351224
Fax: 2521351294
http://www.didedra.gr