Εκτύπωση

Συνεργασία του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Δράμας (1ο Ε.Κ) με τη γεωργική σχολή Landwirtschaftliche Fachschule Pyhra

Δημοσιεύθηκε στις .

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Δράμας (1ο Ε.Κ) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ δράση KA1 ξεκινάει συνεργασία με τη γεωργική σχολή Landwirtschaftliche Fachschule Pyhra ( www.lfs-pyhra.ac.at ) που βρίσκεται στο κέντρο της Κάτω Αυστρίας κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα του St. Pölten.
Η γεωργική σχολή Landwirtschaftliche Fachschule Pyhra ιδρύθηκε το 1913 από τόν αυστριακό βιομήχανο Δρ Karl Kupelwieser, ιδιοκτήτη του κτήματος "Kyrnberg", το οποίο δωρήσε στη σχολή για την στέγαση της. Το πρώτο, σχολικό κτίριο δημιουργήθηκε το 1913 ενώ η σχολή λειτουργεί από το 1914 στο κτήμα "Kyrnberg".
Στο αγρόκτημα της σχολής λειτουργούν εργαστήρια για τη φυτική παραγωγή, την κτηνοτροφία, τη δασοκομία, τα γεωργικά μηχανήματα, την επεξεργασία φρούτων την επεξεργασία γαλακτοκομικών προϊόντων και ξυλουργικών εργασιών ,που χρησιμοποιούνται για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών.
Η σχολή είναι ειδικευμένη στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και τη μεταποίηση τους. Παράγει περίπου 20 διαφορετικές ποικιλίες γαλακτοκομικών προϊόντων όπως σκληρά και μαλακά τυριά, τυρί κρέμα, πηγμένο γάλα για τυρί, βούτυρο, ορό γάλακτος κλπ, που πωλούνται στο αγροτικό κατάστημα του σχολείου.
Η σχολή κατέχει και καλλιεργεί 1600 στρέμματα . Εχει δικό της σπορείο, καλλιεργεί χριστουγεννιάτικα δέντρα , έχει οπωρώνες ενώ έχει περίπου 410 στρέμματα με χόρτο για την εκτροφή των ζώων της σχολής.
Σκοπός αυτής της συνεργασίας, που θα κορυφωθεί με την επίσκεψη εκπαιδευτικών του 1ου Ε.Κ Δράμας στις εγκαταστάσεις της σχολής Landwirtschaftliche Fachschule Pyhra στην Αυστρία , είναι να συμβάλει :
- Στην αναβάθμιση και ενίσχυση του επιστημονικού επιπέδου των συμμετεχόντων αλλά και της εκπαιδευτικής και διδακτικής πρακτικής τους.
-Στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς της γεωργικής σχολής Landwirtschaftliche Fachschule Pyhra σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας και αεϊφόρου διαχείρισης αγροτικών και δασικών εκτάσεων.
-Στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών από εξειδικευμένα στελέχη της γεωργικής σχολής Landwirtschaftliche Fachschule Pyhra σχετικά με τη διαχείριση μαθητικών συνεταιρισμών με σκοπό την πώληση προϊόντων που παράγονται στη σχολή, ασφάλισης μαθητών και οικονομικής διαχείρισης των εσόδων του συνεταιρισμού, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
- Στη γνωριμία των συμμετεχόντων με ένα διαφορετικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαθητών μέσα στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής διάστασης όσον αφορά την επιχειρηματικότητα των νέων και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Οι συμμετέχοντες μετά από αυτή την εμπειρία θα είναι σε θέση να προτείνουν τη δημιουργία ανάλογων δομών στην εθνική Τεχνική Επαγγελματική εκπαίδευση.
-Στην ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και στελεχών της γεωργικής σχολής Landwirtschaftliche Fachschule Pyhra .

Η Δ.Δ.Ε. Δράμας στο Χάρτη

Τα σχολεία της ΔΔΕ στο χάρτη

Επικοινωνία

Διοικητήριο - Αντιπεριφέρεια Δράμας
Δράμα, τ.κ. 66100

E-mail: [email protected] 
Τηλέφωνο: 2521351224
Fax: 2521351294
http://www.didedra.gr